Mediapark Jaarcongres: Veranderende mediapatronen en de toekomst van video

01 juli 2016
Op donderdag 23 juni vond in Studio 21 in Hilversum het Mediapark Jaarcongres plaats. Het Centrum voor Media & Gezondheid was erbij om van experts bij toonaangevende mediabedrijven te horen hoe zij over de toekomst van video denken.

De laatste jaren vinden er grote verschuivingen plaats in het medialandschap. Van kranten en glossy’s, tot tv-stations en social media: het merendeel van de mediaorganisaties experimenteert met video- en verspreidingsformats. Sprekers van o.a. NOS, Linda, RTL, TMG, en NPO benaderen video allemaal op hun eigen manier, maar spelen in op dezelfde trend: doelgroepen die zich steeds fijnmaziger over een sterk gesegmenteerd medialandschap verspreiden.

Mediaconsumptiepatronen

Matt Locke (Storythings) @ Mediapark Jaarcongres 2016 from iMMovator on Vimeo.

Digital storyteller Matt Locke ging in op hoe mediaconsumptiepatronen zijn veranderd als gevolg van het internet. Sites en apps helpen mediaconsumenten om relevante media te selecteren. Matt verwacht dat conversaties met (virtuele) sociale contacten uiteindelijk gaan bepalen welke media we consumeren.
(Interessant? De slides van Matt’s keynote vind je hier)

Snapchat

Even voorstellen: Tim en Liam van GoSpooky from iMMovator on Vimeo.

Tim van der Wiel en Liam Tjoa van GoSpooky vertelden hoe zij Snapchat-campagnes voor grote bedrijven bedenken en vertelden over de kracht van het netwerk: “Snapchat is een gesloten netwerk. Daardoor kijken je ouders, buren of docenten niet mee en is het veel leuker om filmpjes en foto’s met elkaar te delen.”

 
Terug naar het nieuwsoverzicht