Het kernteam

Het CMG werkt met een vast kernteam. Ervaren projectmanagers/adviseurs en onderzoekers met verschillende achtergronden, specialiteiten en talenten. Voor ieder project hebben wij de ideale mix in huis. En mocht het nodig zijn om onze talenten aan te vullen, dan beschikken wij over een uitgebreid netwerk met betrouwbare en kundige samenwerkingspartners.

Maak kennis met ons team en haar vele talenten.

 
 • Prof. Dr. Martine Bouman
  Wetenschappelijk Directeur
  Martine Bouman (PhD) is wetenschappelijk directeur en oprichter van het Centrum Media & Gezondheid en Bijzonder Hoogleraar 'Entertainment Media and Social Change' aan de Erasmus Universiteit bij het Erasmus Research Centre for Media, Communication and Culture (ERMeCC). Ze promoveerde in 1999 aan de Universiteit van Wageningen en publiceerde haar baanbrekende dissertatie ‘The Turtle and the Peacock: the entertainment-education strategy on television’ (klik hier voor pdf). Als CEO organiseerde zij het 3e internationale Entertainment-Education Event in 2000 in Nederland (zie www.entertainment-education.nl).

  Zij is internationaal erkend expert op het gebied van Entertainment-Education for Social Change (EE) en heeft een jarenlange ervaring in het ontwerpen, uitvoeren en onderzoeken van gezonde leefstijlprojecten en campagnes. Ze werkt samen met creatieve professionals in diverse mediaprojecten (o.a Way of Life, Medisch Centrum West, Villa Borghese, Costa, Je Echte Leeftijd, Nederland in Beweging, Find Out, SndBites, UP2U). Ze ontwikkelt concepten voor diverse trans- en crossmedia mediaprojecten en adviseert organisaties hierover wereldwijd (o.a. in Colombia, Zuid-Afrika, Suriname, Bhutan). In 2013 gaf zij een TEDxTalk in Amsterdam over de kracht van storytelling en entertainment met een meerwaarde en in 2015 was zij keynote spreker tijdens de gala avond van de Vriendenloterij.

  Lees meer... »
 • Drs. Hester Hollemans
  Programmamedewerker / Office manager
  Hester Hollemans (Drs) is programmamedewerker bij het Centrum Media & Gezondheid (CMG). Zij heeft in 2008 haar studie Communicatiewetenschap bij de UvA met succes afgerond. Voor haar masterthesis ‘Lachen is Gezond’ deed ze onderzoek naar de werking van de Entertainment-Education strategie in een comedy serie. Sinds het afronden van haar studie is ze  werkzaam bij het CMG en zet haar kennis en betrokkenheid in bij de ontwikkeling en uitvoering van diverse media projecten zoals UP2U, Tips voor Scripts en Sound Effects.

  Lees meer... »
 • Dr. Sarah Lubjuhn
  Wetenschappelijk Medewerker Onderzoek & Strategie
  Sarah Lubjuhn (PhD) is wetenschappelijk medewerker bij het Centrum Media & Gezondheid en richt zich op strategische- en onderzoeksvraagstukken. Ze promoveerde in 2012 aan de Vakgroep Communicatiewetenschappen van de Universiteit Duisburg-Essen (Duitsland) en publiceerde in 2013 haar dissertatie ”The Bait must be attractive to the Fish and not to the Fisherman: Entertainment-Education Collaborations between Professionals in the Sustainability and the Television Field". Sarah is gespecialiseerd in duurzaamheidcommunicatie en sinds 2012 binnen het CMG betrokken bij diverse innovatieve design- en onderzoekprojecten op het terrein van Enertainment-Education for Social Change.

  Lees meer... »
 • Roel Lutkenhaus, MSc
  PhD-kandidaat
  Roel Lutkenhaus (MSc.) is PhD-kandidaat bij het Centrum Media & Gezondheid en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij onderzoekt de effecten van interactieve storytelling in Entertainment-Education (EE) op gezondheidsgedrag en focust daarbij op nieuwe formats, strategieën en technologieën.

  Lees meer... »
 • Ashley Mikkers
  Masterstudent
  Ashley Mikkers is masterstudent Media & Cultuur aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In samenwerking met het Centrum Media & Gezondheid en de Nierstichting schrijft zij haar Masterthesis over hoe er over het onderwerp orgaandonatie wordt gepraat op Twitter. 
  Lees meer... »
 • Emmy Schoenmakers
  ​Emmy Schoenmakers is masterstudent Media & Cultuur aan de Erasmus Universiteit In Rotterdam. In samenwerking met het Centrum Media & Gezondheid schrijft zij haar Masterthesis over de manier waarop Nederlandse televisieprogramma’s over gezondheid en ziekte op de NPO worden geframed.
  Lees meer... »