Roel Lutkenhaus, MSc

PhD-kandidaat
Roel Lutkenhaus (MSc.) is PhD-kandidaat bij het Centrum Media & Gezondheid en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij onderzoekt de effecten van interactieve storytelling in Entertainment-Education (EE) op gezondheidsgedrag en focust daarbij op nieuwe formats, strategieën en technologieën.

Roel heeft een bachelor ‘Toegepaste Kunst & Techniek’ en studeerde af op het implementeren van cross media formats in printmedia-organisaties (2007). Hij werkte een aantal jaar in de journalistiek voordat hij begon aan zijn master ‘Communication Studies’ aan de Universiteit Twente, waar zijn track zich richtte op consumentengedrag in een digitale wereld en de wisselwerking tussen off- en online media. (2011).

Na zijn master ontwikkelde Roel methoden om met web scraping en language modeling doelgroeponderzoek te verrichten. Met die inzichten stemde hij contentstrategieen af op behoeftes van verschillende doelgroepen – een benadering die hij graag wil doorontwikkelen en inzetten voor een gezondere samenleving.
Terug naar het overzicht