CMG werkt samen in nieuwe EE televisieserie in Colombia

27 maart 2013
Van 2 t/m 10 maart bracht Dr. Martine Bouman een bezoek aan de Universidad del Norte,  filmproducent Citurna en Stichting Imaginario om hen te adviseren over de opzet van de nieuwe Entertainment-Education serie Revelados (“openbaringen”) rondom seksuele gezondheid en gender issues.

Tijdens haar verblijf in Bogotá en Barraquilla heeft Martine Bouman een driedaagse workshops  met verschillende partijen van Revelados en een aantal lezingen gegeven. Thema’s van de presentaties waren: “Trends in (Social) Media”,  “Van Multimedia, Crossmedia naar Transmedia”, “Nieuwe onderzoeksmethoden  in Entertainment-Education” en “Interactieve Mediaprojecten:  SndBites en UP2U”. Bovendien heeft zij een aantal sessies met de scenarioschrijvers en producenten van de serie alsook met het onderzoeksteam van Revelados gehouden.

Naast het Centrum Media & Gezondheid was ook de organisatie Puntos de Encuentro (Amy Banks) uit Nicaragua vanwege hun EE expertise uitgenodigd om te adviseren over de scriptontwikkeling van  Revelados.

 “The collaboration with the Center for Media & Health is an invaluable opportunity for us to share ideas and experience. It is indeed a huge opportunity to learn from leaders in the field of Entertainment-Education.”

Adelaida Trujillo Caicedo, Director Imaginario/Citurna Colombia

"I was really impressed with the passion of the team and the openness to learn new things."  Dr. Martine Bouman
Terug naar het nieuwsoverzicht