Even voorstellen: nieuwe CMG masterstudenten

08 februari 2018
Dit jaar zijn er weer twee nieuwe masterstudenten bij het CMG gestart met hun Masterthesis. De komende maanden zullen zij zich bezighouden met orgaandonatie en media frames in gezondheidsprogramma's op televisie.

Ashley Mikkers is masterstudent Media & Cultuur aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In samenwerking met het Centrum Media & Gezondheid en de Nierstichting schrijft zij haar Masterthesis over hoe er over het onderwerp orgaandonatie wordt gepraat op Twitter. Zeker ten tijde van het debat over een nieuw donorregistratiesysteem lijkt het haar interessant om te onderzoeken welke misconcepties en angsten er bijvoorbeeld bestaan over orgaandonatie. De resultaten van het onderzoek kunnen wellicht bruikbaar zijn voor het ontwerpen van publiekscampagnes om orgaandonatie te stimuleren. 
 
Emmy Schoenmakers is masterstudent Media & Cultuur aan de Erasmus Universiteit In Rotterdam. In samenwerking met het Centrum Media & Gezondheid schrijft zij haar Masterthesis over de manier waarop Nederlandse televisieprogramma’s over gezondheid en ziekte op de NPO worden geframed. Het lijkt haar interessant om te kijken welke perspectieven van gezondheid en ziekte te herkennen zijn en hoe de programmamakers hier zelf tegenaan kijken. 
 
Terug naar het nieuwsoverzicht