Evaluatie Indiase EE-soap met prof. dr. Singhal en dr. Wang

13 mei 2019
​Van 9 tot en met 11 mei bezochten Prof. dr. Arvind Singhal en Dr. Hua Wang het Centrum Media & Gezondheid om de voortgang te bespreken van het onderzoek naar de Indiase Entertainment-Education-serie Main Kuch Bhi Kar Sakti Hoon.
 

Main Kuch Bhi Kar Sakti Hoon ('I, a woman, can achieve anything') richt zich o.a. op het verbeteren van de positie van meisjes en vrouwen op het platteland in India. De serie is een initiatief van the Population Foundation India en bereikte tijdens het eerste en tweede seizoen bijna 60 miljoen mensen. De serie draait om Sneha, een jonge vrouwelijke arts die terugkeert naar haar geboortedorp om haar familie te helpen, waarbij in het derde seizoen thema's als seksuele gezondheid en sainitair en hygiene worden uitgelicht.

Prof. dr. Singhal leidt het onderzoeksteam en dr. Wang van de University of Buffalo onderzoekt hoe percepties rond deze thema's veranderen als gevolg van de TV-serie met de vernieuwende Galileo-methode. Roel Lutkenhaus van het Centrum Media & Gezondheid monitort hoe gesprekken over deze onderwerpen veranderen en voedt de online redactie met inzichten en ideeen om sociaal momentum te verzilveren.

Terug naar het nieuwsoverzicht