Onderzoekers archeologie worden getraind in editing technieken

05 mei 2014
Op vrijdag 2 mei 2014 verzorgde het Centrum Media & Gezondheid  (CMG) voor onderzoekers van de Faculteit Archeologie van de Universiteit Leiden een editing training.

Deze editing training vormde het tweede deel van de “Beeldend Werken” training. In het eerste deel (oktober 2013) zijn de onderzoekers getraind in cameratechnieken en het hanteren van beeldtaal. De afgelopen maanden hebben de onderzoekers zelf beeldmateriaal over hun eigen onderzoeksprojecten gemaakt. In het tweede deel van de training zijn de filmbeelden vervolgens door de onderzoekers zelf gemonteerd tot korte en krachtige clipjes.

 “Ik vond de editing training erg leerzaam. Met beelden kunnen we op een vernieuwende manier veel over onze onderzoeksprojecten laten zien.” (deelnemer 1).

 “Voor mij was de training een prima verfrissing. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd.”(deelnemer 2).

De clipjes over de diverse onderzoeksprojecten worden o.a. gebruikt in de rapportage naar subsidiegevers, om gastcolleges en workshops met beelden te ondersteunen en de projectresultaten via social media met anderen te delen.

Het CMG ontwikkelt en implementeert voor opdrachtgevers diverse mediatrainingen op maat. Voor meer informatie zie onderstaande link.
 
Terug naar het nieuwsoverzicht